Кампания „Планини“

Кампания "Планини"Кампания „Планини“ има за цел да информира възможно най-широк кръг от хора за проблемите пред трите величествени планини на България – Пирин, Рила и Витоша.

От 2014 г. активно се актуализират плановете за управление на трите парка – Пирин, Рила и Витоша. И някак вероятно неслучайно трите планини са апетитни дестинации за ново строителство и така нареченото „развитие” на ски спорта.

Въпреки че законът изисква на всеки 10 години да се актуализират действащите планове за управление на всички защитени територии, в момента се прави нещо друго – правят се изцяло нови планове за управление. Предложените „нови планове” заличават тези паркове от територията на България и ги оставят само на хартия!  Разрешава се строителството на огромни площи на територията и на трите парка, разрешава се лова, премахват се ограниченията за изсичане на гори – сякаш това не са защитени територии. И всичко това с парите на Оперативна програма „Околна среда“. Пишем това, за да бием тревога – Пирин, Рила и Витоша са в реална опасност!

Ако сте човек, който обича природата, ще се запитате какво мога аз да направя?

 1. Да прочетеш за проблема в различни статиии на блога ни и ФБ страницата на инициативата;
  2. Да споделиш информацията с твоите приятели ;
  3. Да станеш доброволец като пишеш на този имейл: volunteer@prozrachniplanini.org
  4. Да дариш
  Ако искате да подкрепите Прозрачни планини, може да го направите като дарите на сметката на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ (една от организациите зад инициативата Прозрачни планини):

  • ОББ АД клон Римска стена
  • адрес на банката: София, ул. „Христо Смирненски 8-12
  • Титуляр на сметката: Сдружение за дива природа БАЛКАНИ
  • IBAN: BG60UBBS80021099602430
  • BIC: UBBSBGSF

  Други начини за дарение (PayPal и e-pay) на страницата на СДП БАЛКАНИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *