Прозрачни планини в Indiegogo

Така изглежда кампанията ни в платформата Indiegogo

Така изглежда кампанията ни в платформата Indiegogo

Какво е Indiegogo? А crowdfunding?

Indiegogo е един от най-популярните сайтове за групово финансиране на най-разнообразни лични, социални и природозащитни каузи, идеи и нови бизнес начинания, които иначе трудно биха намерили  необходимата финансова подкрепа. Буквално преведено crowdfunding означава финансиране от тълпата (от англ, сrowd — тълпа, funding — финансиране). Груповото финансиране (или crowdfunding-a) става все по-полулярно сред природозащитни каузи като нашата заради сравнително гъвкавия модел на финансиране. Освен това Indiegogo дава възможност и нашата природозащитна мисия да намери по-широка подкрепа и популярност не само в България. Надяваме се да достигнем до повече хората, до които иначе не бихме могли да достигнем. Така каузата на Прозрачни планини се нарежда до други еко-каузи като спасяване на кораловите рифове на Карибите или създаване на Ноев ковчех на видовете на остров сред океана.

Какво правят Прозрачни планини в Indiegogo?

Чрез тази и други кампании за фодонабиране (като в Ятото например) събираме средства за основните дейности на Прозрачни планини. Инициативата се осъществява с подкрепата на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество, като ние трябва да осигурим 10 % от финансирането по проекта. За целта вече от няколко седмици провеждаме дарителската кампания за нужните средства в платформата на Indiegogo.

Защо ни е необходима вашата помощ?

Отговорът е, че се  нуждаем от повече ресурси, за да продължим мисията си. Какво правим ние?

  • Присъстваме на всички обществени дискусии, свързани с природни и национални паркове, реки и гори в Югозападния регион на България
  • Провеждаме теренни проучвания и работим по нормативни документи
  • Информираме за значението на стратегическо планиране на защитените зони, защо и как всеки може да участва
  • Консултираме конкретни  наши предложения за плановете за управление с местните общности и заинтересованите групи като туристически и спортни организации, земеделски производители и др и да ги предложи на съответната институция в обобщен вид
  • Ние сме част от работни групи от експерти на съответните министерства, където лобираме за нашите предложения
  • Създаваме силна и активна група от доброволци и поддръжници на околната среда
  • Споделяме нашите знания и опит, и технологичен капацитет с други активни граждански групи
  • Ние сме прозрачни и се бори за прозрачност по отношение на всяко ниво

Товаще ни даде възможност да предприемем адекватни и ефективни действия заедно с Вас за защита на планините, които предизвикват нашето възхищение. Единственият начин да се прекратят досегашните практики на непрозрачно вземане на решения, свързани с природата и нейните ресурси,е гражданското участие. Вашата подкрепа би ни помогнала да продължим нашата работа.

Как всеки може подкрепи каузата на Прозрачни планини?

Можете да споделите линка с лично писмо до ваши приятели и близки и да ги помолите за подкрепа. За всяко направено дарение дарителят може да си избере подарък (отдясно на страницата). Ние смятаме да разпратим апела ни за подкрепа и на наши приятели в чужбина. И вие можете да го направите.

Всеки от вас също може да направи дарение чрез кредитна или дебитна карта. За това е необходима регистрация в сайта на Indiegogo.

Може да разгледате профила на Прозрачни планини ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *