Прозрачни планини на Дните на предизвикателствата

сн. Димитър Беров

сн. Димитър Беров

Съвсем естествено и на място „Прозрачни планини” ще се се включат в Дните на предизвикателствата другата седмица от 2-ри до 4-ти декември. Ето какво може да очаквате от нашето участие в предстоящото тридневно приключенско събитие, което ние вече очакваме с нетърпение.

„Прозрачни планини”

По време на презентацията на „Прозрачни планини” в сряда (3 дек) от 19.40 ще ви запознаем с нашето предизвикателство – да насърчим повече хора да се включат в „Прозрачни планини” като участници в дискусиите или като доброволци. Ще се опитаме да мотивираме повече хора, които се интересуват от случващото се в планините да ни помогнат да направим решенията и управлението на природните ресурси по-прозрачнии и ефективни. Как може да стане това? Ние от „Прозрачни планини” ще представим платформата за гражданско участие, където всеки може да даде своя принос за опазване на българската природа и в частност Пирин планина. Екипът ни ще ви разкаже за малко обсъждани, но важни теми за всеки, за когото планината е неотменна част от начина на живот. Част от тези теми включват палаткуване, зимни ски преходи и свободни ски, моторни шейни, ски зоната, традиционно животновъдство и др.

За Пирин

По време на нашето представяне за пръв път ще може да видите и новото видео „ЗаПирин”, което от  Моно Колектив направиха за нас. От него ще научите защо е толкова важно всеки, независимо от възраст и занимание, да е активен и да участва в различни природозащитни каузи, както и мотивите на планинари, експерти и доброволци да участват в „Прозрачни планини”.

Ще се видим на живо

И през трите дни ще може да ни намерите и на щанда на „Прозрачни планини”, където ще може да си поговорите с наши експерти и доброволци и да разберете как може да се включите като доброволец или да дадете своите предложение на платформата. Ще можете да се сдобиете и с наши информационни материали и да зададете своите въпроси.

От дълбините до висините

Специални гости за 10-тия юбилей на „Дните“ ще бъдат световни имена, които често ни вдъхновяват и показват, че няма невъзможни неща. Очакваме с нетърпение презентацията на Боян Петров – българина, чиито подвизи и успехи следяхме от близо цяло лято. Той успя да изкачи два от най-смъртоносните върхове на планетата – К2 (8611 м, Чогори, Пакистан), Канчедзьонга (8586 м, Хималаи, Непал) и Броуд пик (8047 м) без кислородна маска.  Не по-малко интругуваща ще бъде и презентацията на Лео Холдин , който в момента се слави като един от най–атрактивните катерачи. Освен това той е и алпинист, бейс джъмпър и приключенец на световно ниво. За подводния живот и гмуркането като начин на живот ще ни разкаже Христина Димитрова – водолазен инструктор и главен редактор на списание Diving BG. Среща с тези и още много впечатляващи, вдъхновяващи, пътуващи и търсещи хора ни очакват и в трите дни на събитието.

„Дни на предизвикателствата“ ще се проведе в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия-Софиябул. Христо Смирненски. Дати : от 2ри (вторник) до 4-ти(четвъртък) декември в София.

Очакваме ви на презентацията и щанда на „Прозрачни планини“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *